Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رییس هیئت امنا موسسه هنرمندان پیشکسوت به همراه نیکنام حسینی‌پور ؛ مدیرعامل موسسه به خانه استاد حسن ریاحی رفتند.  

سید مجتبی حسینی، معاون هنری وزارت  فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به فضای هنری و آثار هنری قشقایی در خانه استاد ریاحی با بیان خاطره ای از تحسین گردشگران آلمانی از فرش قشقایی گفت:
  اکنون در حال بازگشت و توجه به هنر اصیلی مانند فرش هستیم، که در آن تذهیب را هم می بینیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنر تذهیب ایرانی همچون بافته ‌های ایرانی برآمده از بداهه پردازی است. حال هر گوشه از ایران که در بداهه پردازی و سلطه هنری مهارت بیشتری داشتند؛ راحت تر در این زمینه کار می کردند.
تذهیب ایرانی نتیجه کار دست و ذهن همزمان است‌.

در بخشی از این دیدار حسن ریاحی به فراموشی مقام‌ها در کشور اشاره کرد و گفت: در عصر فناوری قرار داریم و بیشتر فعالیت ها از طریق سیستم ها انجام می شود‌. هر سازی را می توان زد و ضبط کرد. پس شاهد کاهش نوازندگی هستیم. همانطور که مشاهده می کنیم ارکسترها در دنیا نیز کم شده است.

وی ادامه داد: اما این ماشینی شدن جذابیت را کم می کند. امروز هر نوع موسیقی با بهترین کیفیت در دسترس جوانان قرار دارد.  در دوران جوانی ما تنها نیم ساعت موسیقی کلاسیک از رادیو پخش می شد. در حالی که این روزها شاهد کم رنگ شدن موسیقی کلاسیک و حتی موسیقی سنتی کشورمان هستیم.

ریاحی همچنین بیان کرد: آموزش در دانشگاه ها مشکل دارد. این مراکز اندیشیدن را یاد نمی دهند و تنها تئوری و قوانین آموزش داده می شود. 

وی همچنین گفت: برای تربیت آهنگسازان توانمند نیاز به راه اندازی کانون داریم تا جوانان خلاق را دور هم جمع کند. البته باید بودجه ای به این کار اختصاص داد تا الگوهای موفق دنیا و موسیقی محلی خودمان را بررسی کنند.

حسن ریاحی آهنگساز و سازنده سرود ملی ایران در سال ۱۳۲۳ در خانواده‌ای اهل هنر متولد شد.
او از کودکی نزد پدر فراگیری پیانو را آغاز کرد و در سن ۱۲ سالگی وارد هنرستان موسیقی شد. آشنایی پدرش با حشمت سنجری،‌ رهبر ارکستر سمفونیک سبب شد تا وی از آ‌موزه‌‌های این چهره نامی موسیقی هم بهره گیرد. وی پس از مدتی کار اجرایی در دانشگاه شیراز جهت تکمیل تحصیلات به آمریکا عزیمت کرد و به سال ۱۳۵۹ موفق به اخذ درجه دکترا از دانشگاه تمپل و کمبز آمریکا شد.
وی در دوران کاری خود آهنگسازی برخی از ماندنی‌ترین تصانیف و سرودها را انجام داد که از جمله آنها می‌توان به قطعه معروف «آب زنید راه را»، «الله مولانا علی» و نیز ساخت سرود جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.
ریاحی در سوابق شغلی خود مدیریت مرکز تحقیقات گروه موسیقی صدا و سیما، مدیریت گروه موسیقی دانشکده صدا و سیما و آزاد، مدیرکلی موسیقی صدا و سیما (سال ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۱) و مدیر گروه موسیقی شبکه یک سیما و مدیر گروه موسیقی اداره فرهنگ و هنر شیراز در سال‌های دهه شصت را در کارنامه کاری خود دارد.
 
وی همچنین عضویت شورای عالی موسیقی صدا وسیما، شورای عالی بیت رهبری، شورای عالی موسیقی ارشاد در دوره های مختلف و هیئت مدیره خانه موسیقی و نیز دبیری سه دوره جشنواره موسیقی فجر (۱۳۸۳ تا ۱۳۸۵) را هم در زمره تجارب کاری‌اش ثبت کرده است.

چهره ماندگار موسیقی در سال ۱۳۸۵ و استاد نمونه دانشگاه آزاد در سال ۸۷ هنرمند نمونه صدا و سیما در سال ۸۵، دریافت جایزه از رهبر معظم انقلاب به خاطر آهنگسازی سرود ملی در سال ۱۳۷۷ و دریافت جوایز و نشان‌های مختلف از جمله افتخارات وی در دوره کاری‌اش به شمار می‌رود.
***************


از سوی موسسه فرهنگی-هنری شهنواز،
قطعه «دریاد» اثر فرناز دبیرزاده منتشر شد/ نمادی از مهربانی!

قطعه «دریاد» با آهنگسازی فرناز دبیرزاده و تنظیم امین جهانگیری توسط موسسه فرهنگی-هنری شهنواز منتشر شد.

قطعه بی‌کلام «دریاد» در فضای موسیقی ایرانی توسط فرناز دبیرزاده ساخته و در قالب دو نوازی سنتور و سازهای کوبه‌ای توسط امین جهانگیری تنظیم شده است.
مهرناز دبیرزاده (تنبک)، حمید اکبری (سازهای کوبه‌ای)، فرناز دبیرزاده و امین جهانگیری (سنتور) به‌عنوان نوازنده در این قطعه هنرنمایی کرده‌اند و قطعه «دریاد» حاصل تلاش این گروه از آبان ۱۳۹۹ است که نوروز امسال به صورت موزیک ویدیو در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفت.
این قطعه با اینکه در موسیقی کلاسیک ایرانی ساخته شده اما نگاهی آزاد در زمینه تنظیم داشته و رنگ و بوی موسیقی جنوبی را گرفته است. 
طبق گفته عوامل کار قطعه «دریاد» می‌خواهد یادآور شود که آنقدر مهربان باشیم که جز نیکی در یادها نماد و به نوعی می‌توان این اثر را نمادی از "مهربانی" خواند.
همچنین پیش از این موزیک ویدیو «دریاد» به تهیه‌کنندگی آرش گلستانی و کارگردانی علیرضا راد در نوروز ۱۴۰۰ منتشر شد که با بازخورد بسیار خوبی از سوی مخاطبان موسیقی ایرانی مواجه شد و توانست توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی را به خود جلب کند.
گفتنی است، قطعه «دریاد» با آهنگسازی فرناز دبیرزاده و تنظیم امین جهانگیری توسط موسسه فرهنگی -هنری شهنواز از طریق تمامی پلتفرم‌های موسیقی در دسترس مخاطبان قرار گرفته است و علاقه‌مندان می‌توانند در ادامه این اثر را با اجازه صاحب اثر دانلود کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وزیر ارشاد موسیقی معاون وزیر ارشاد سید مجتبی حسینی امین جهانگیری گروه موسیقی صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۵۲۷۵۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»، فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر» توسط بنیاد آیه های ایثار و تلاش، با هدف تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری و ابلاغ سیاست های کلی مبتنی بر تبیین مولفه‌های فرهنگ ایثار، شهادت، مقاومت زنان در تاریخ انقلاب اسلامی الگوسازی از زنان فرهیخته ایثارگر تشویق و ترغیب هنرمندان ایران اسلامی به فعالیت موثر در زمینه ترویج این مولفه ها در مسیر فرهنگ ایرانی اسلامی و با موضوع نقش زنان ایثارگر و جایگاه حماسی آن ها در انقلاب و جبهه مقاومت منتشر شد.

بر اساس اعلام دبیرخانه این رخداد فرهنگی هنری با هدف گذاری در ۷ زمینه؛

۱- پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه انقلابیگری زنان و پرچمداری آنها در نهضت اسلامی ایران

۲- شناسایی و معرفی ظرفیت ها، استعدادها و توانمندی های زنان در حوزه های فرهنگی و هنری به منظور اثر بخشی مضاعف آنان در پیشبرد فرهنگ ایثار و مقاومت

۳- توجه به نقش ارزنده زنان و معرفی ظرفیت های موجود جامعه هنری جهت کاهش آسیب های اجتماعی به‌ویژه مقابله با تهاجم نرم دشمن و آندلسی کردن ایران

۴- الگوسازی شخصیت های موفق علمی، فرهنگی و اجتماعی زنان ایثارگر ایران و جبهه مقاومت برای نسل های آینده و جهان اسلام بعنوان الگوی سوم زنان در جهان

۵- تقویت فعالیت های جهادی، فرهنگی، هنری و رسانه ای در حوزه زنان

۶- تبیین و تحکیم بنیان خانواده و لزوم افزایش جمعیت در پیشرفت و تعالی کشور

۷- ایجاد بانک اطلاعاتی و مطرح کردن چهره های شاخص زنان نخبه کشور برای دسترسی جوانان

در دستور کار جشنواره قرار گرفته است.

جشنواره پنجم فیلم «کوثر» در چهار بخش سینمای ایران شامل فیلم های سینمایی، داستانی بلند (تله فیلم)، مستند کوتاه و نیمه بلند، مستند بلند و آثار کوتاه داستانی، پویا نمایی و نماهنگ است.

همچنین در بخش مسابقه سینمای ایران، عنوانی با نام مسابقه ویژه گنجانده شده که عبارت است:

نقش زنان و کودکان در مقاومت: این بخش ویژه آثار تولیده شده پیرامون موضوعات مرتبط با ایثارگری و نقش زنان و کودکان در کشورهای حوزه مقاومت و مقابله با داعش و رژیم صهیونیستی و مظالمی که بر آنها رفته، است.

حجاب، عفاف: این بخش اختصاص دارد به آثار مرتبط با ترویج فرهنگ حجاب و عفاف و افشای ماهیت توطئه های دشمنان برای آندلسی کردن ایران.

بخش طرح‌ها و ایده ها، بخش بین الملل و بخش غیررقابتی نیز سایر بخش های چهارگانه جشنواره را تشکیل می دهند؛ نمایش های ویژه، نشست های تخصصی، نکوداشت ها و بزرگداشت ها، برپایی نمایشگاه عکس و برگزاری همزمان جشنواره در استان ها و سایر مراکز فرهنگی هنری کشور از دیگر بخش های پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر» هستند.

بر پایه اعلام دبیرخانه جشنواره، متقاضایان شرکت در این رویداد می توانند با مطالعه فراخوان در هر بخش، لینک قابل دانلود فایل آثار خود را در فرمت‌های مشخص شده در فراخوان به صندوق الکترونیکی دبیرخانه به آدرس، kovsarfestival@gmail.com ارسال کنند و در صورتی که حجم فایل اثر بیشتر از ۱۰ گیگ است و یا امکان ارسال ایمیل وجود ندارد صاحبان آثار می توانند اثر خود را به‌صورت پستی و یا حضوری به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند. آخرین مهلت ارسال آثار تا روز شنبه پنجم خرداد ماه سال جاری در نظر گرفته شده است.

نشانی دبیرخانه جشنواره: تهران، میدان فردوسی، خیابان انقلاب، چهار راه کالج، خیابان حافظ، خیابان غزالی، پشت سفارت روسیه، پلاک ۱۱ مرکز تشکل های شاهد و ایثارگر - آقای صیادی (دبیرخانه جشنواره)

تلفن و دورنگار: ۰۲۱۶۶۷۵۷۴۰۶ – ۰۹۳۶۹۸۴۴۳۹۵

آدرس پست الکترونیکی: kosarfilmfestival۶۷@gmail.com

آدرس وبسایت: www.isartalash.ir

پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر» تیر ۱۴۰۳ در تهران با دبیری ناصر باکیده و با همکاری شهرداری تهران، سازمان امور سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار می‌شود.

فایل PDF کامل فراخوان را از اینجا می‌شود.

کد خبر 6093985 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • معاون وزیر دفاع جمهوری آذربایجان با سرتیپ نصیرزاده دیدار کرد
  • پشت‌پرده آهنگ مشهور فریدون فروغی بعد از ۱۶سال فاش شد + ویدئو
  • وزیر فرهنگ و ارشاد با همتای آذربایجانی خود دیدار کرد
  • رایزنی سفیر ایران با معاون نخست وزیر عمان در امور دفاعی
  • انتشار فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»
  • آهنگ روز معلم + دانلود سرود گروه نجم الثاقب و متن معلم خوب من
  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • پشت‌پرده محبوبیت تیلور سوئیفت چیست؟
  • معاون رسانه ای وزیر ارشاد با مهر از کاستی های حوزه طنز می گوید
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران